19.2.2011

Komplikaatioita

Valitettavasti Jolietin tila oli aamulla niin huono, että päivystävälle eläinlääkärille sitten jo soiteltiin. Supistuksia alkoi tulla voimakkaina ja sitten pahin mahdollinen... eloton häntä ilmestyi esiin eikä Joliet enää jaksanut ponnistella. Tuli kiire. Viime tipassa päästiin kaikkien vaikeuksien ja selvimisten jälkeen eläinlääkäriin (Tampereella sellainen kuin Reviiri) ja saman tien Joliet Ringer-tiputukseen, lääkäri sai kuolleen ja hajoamistilassa jo olevan pennun pois ilman leikkausta (onneksi!!) ja se helpotti heti. Oltiin muutama tunti lääkärissä, Joliet hieman piristyi ja nyt kotona jo jaksaa pestä itseään sekä pentuja ja on jo syönytkin hieman.

Seuraavat 48 tuntia eletään tunti kerrallaan, sillä Jollu on kriittisessä tilassa. Voipi olla että vielä tulee kiirereissu päivystävän kautta Helsinkiin eläinsairaalaan. Toivotaan ettei niin kävisi!

Olen nyt 2 yötä nukkunut lattialla päiväpeiton päällä, herännyt tunnin välein tekemään mitä kulloinkin, tänään en ole vielä ehtnyt syödä mitään ja unenpuutteessa olo on muutenkin kaamea - mutta ei takuulla yhtä kaamea kuin Jolietin olo. Kohdussa on tulehdus. Antibiootti ja kipulääkkeet on. Ja ensi yökin menee valvoessa sekä toivoessa parasta, ja varmaan sitä seuraavakin.

Pennut voivat erittäin hyvin! Ovat virkeitä, lollotissi-Joliet tuottaa mahdottoman hyvin maitoa ja eläinlääkäri totesi yli-ihanat suloiset pennut terveiksi, katsoi että kitalaet ovat kunnossa eli ei ole halkioita. Uskomatonta miten sitkeä tuollainen pieni kämmenelle mahtuva rääpäle on, ja miten IHANAT pikkirikkiset kiharat niillä on! Pennut ovat äänekkäitä ja kiipeilevät jo näin puolitoistavuorokautisina tomerasti emon masulla ja tunkevat toisiaan pois siltä Parhaalta Tissiltä mille kaikki tietysti haluaa..

Oon ihan poikki itkemisestä ja huolehtimisesta. Avuton olo! Otus joka ei osaa SANOA mikä on hätänä, saa mut ihan pois tolaltani.Onneksi meitä on kaksi aikuista ja voidaan ottaa vuorot. 



Näinkin siis voi käydä. Näitä asioita ei voi ennakoida mitenkään muuten kuin että päivystävän puh nro on esillä, hyvät suhteet muihin kasvattajiin jotka neuvovat tarvittaessa ja tiedon tankkausta korostan voimakkaasti. Itselleni on siunaantunut mahtava kasvattaja ja monta kokenutta kasvattajaystävää jotka neuvovat kokeneella tavalla.


Toivotaan nyt kovasti että Joliet toipuu tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti